Bestuur

Het bestuur van de Stichting VOGIN geeft uitvoering aan de missie van de stichting. Daartoe beheert het de opbrengsten van de cursussen die de stichting gedurende het jaar organiseert en het kapitaal van de eerder opgeheven vereniging VOGIN. De bestuursleden zijn werkzaam in het vakgebied van de informatieprofessional. In onderling overleg zorgen zij ervoor dat de middelen die de stichting beheert weer ten goede komen aan het vakgebied.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

 

Erwin la Roi

Erwin la Roi

voorzitter

Erwin startte in ’92 al tijdens zijn opleiding BDI Business Information te Deventer (nu Saxion) zijn eigen bedrijf dat desk research uitvoerde voor de zakelijke dienstverlening. Hij was de eerste in Nederland die digitale knipselkranten op de markt bracht onder de naam NewScan. In 1998 is hij Hatch gestart, werving & selectie van informatieprofessionals.

Bart van der Meij

Bart van der Meij

penningmeester

Bart is managing partner van Pulsar Partners www.pulsarpartners.nl, waar hij met zijn partners onderneemt met eigen concepten en andere ondernemers helpt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Hij werkt er als (tijdelijk) manager, coach & consultant aan verschillende projecten. Bart is sinds jaar en dag actief op het gebied van organisatie, innovatie en ICT.

Mariska van Bohemen

Mariska van Bohemen

secretaris

Mariska werkt, naast haar baan als Informatiespecialist bij LexisNexis, aan haar bedrijf dataisme.com waarmee zij eerlijke datahandel in Nederland wilt introduceren. Belangrijk vindt zij inzicht en controle krijgen in persoonlijke data én geld kunnen verdienen met de data die je wilt delen.

Eric Sieverts

Eric Sieverts

bestuurslid

Eric is free-lance docent en adviseur, redacteur van Informatie Professional, redacteur van Handboek Informatiewetenschap,
docent bij o.a. GO Opleidingen en VOGIN, medeorganisator van de VOGIN-IP-lezing en l id Werkgemeenschap Informatiewetenschap.

Elvira Caneda Cabrera

Elvira Caneda Cabrera

bestuurslid

Elvira is werkzaam in het bibliotheekveld sinds 1997 en heeft vanuit verschillende functies een belangrijke bijdrage geleverd aan het vernieuwen en verbeteren van bestaande diensten en programma’s, waaronder bij de UB Leiden en de Koninklijke Bibliotheek.
Elvira is auteur van de nieuwsrubriek Global Connections in het tijdschrift Informatie Professional en co-auteur bij Biblogtecarios, een Spaans blog voor Informatieprofessionals. Door de opgedane kennis afgelopen jaren en haar belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen, komt Elvira tot nieuwe ideeën en concepten, zoals bijvoorbeeld de pop-up bibliotheek.

Maarten van Veen

Maarten van Veen

bestuurslid

Maarten van Veen is als Secretaris Onderzoeksbureau verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Hiervoor was hij werkzaam bij de UvA, Saxion Hogeschool IJselland Deventer en de Open Universiteit Nederland als onderwijsontwikkelaar op het terrein van informatievaardigheden, kennismanagement en webcultuur. Hij is gepromoveerd bij de Universiteit van Humanistiek op een onderzoek naar de inbedding van nieuwe technologie in sociale systemen (Validating the Virtual: a Casestudy of a Military Training Simulator, 2014). Samen met Kees Westerkamp schrijver van het boek "Deskresearch: Informatie zoeken en kritisch beoordelen" dat bij Pearson Education is verschenen.