Hierbij een update van de resultaten voor de Dustin app, die vanuit VPRO door het VOGIN-GO Fonds zijn ondersteund:

Update 20 oktober:

In voorbereiding op de officiële launch van Dustin vanavond met schrijver Niels bij DDW is Dustin vanaf nu te downloaden in de Apple appstore: https://apps.apple.com/us/app/dustin/id1491331550.

De launch vindt vanavond plaats tijdens dit evenement: https://ddw.nl/nl/video/89/vpro-ddw-ambassadeur-talks.

Er is ook een 3D-kamer ingericht in de virtuele expo op DDW, zie hier:

https://ddw.nl/en/room/1446/welkom-in-dustins-kamer-kom-binnen

Afgelopen zomer hebben we hard gewerkt aan het optimaliseren van de app Dustin en hebben we elementen zoals geluid en meer gamificatie toegevoegd aan de app en er voor gezorgd dat de app in zijn algemeen soepeler werkt. Afgelopen zaterdag 25 september hebben we de vernieuwde versie van de app uitgebreid getest in het Groninger Forum. De komende week gebruiken we om de app nog bij te werken en te tweaken op basis van deze testronde.

Dan een doorkijkje naar de toekomst. Na deze laatste ronde met verbeteringen gaan we de app aanmelden bij de appstore en dan verwachten we dat deze 16 oktober beschikbaar zal zijn. De launch is dan op 18 oktober tijdens de Dutch Design Week. Dan sluit onze hybride schrijver Niels aan bij de DDW Future Talks, het dagelijkse talkprogramma van de DDW. Hij zal daar dieper in gaan op de rol van Augmented Reality en slimme apparaten in ons dagelijks leven. Deze talk zal ook worden opgenomen en via de DDW live stream worden uitgezonden en is later terug te kijken. Om de app vervolgens verder te promoten verschijnt er een artikel in de VPRO gids en staan we op het stadshuisplein in Eindhoven bij de Privacy Expo. Daarnaast zetten we een online campagne op om het downloaden van de app te stimuleren. Ook zijn we aanwezig bij een evenement op 11 november in Forum Groningen om over DUSTIN te praten.