Academie

Onder het label VOGIN Academie vallen diverse activiteiten voor kennisbevordering en (bij)scholing van informatieprofessionals, met name waar het gaat om het zoeken en vinden en het beheren van informatie.
Al sinds 1978 (!) verzorgt VOGIN twee keer per jaar de meerdaagse VOGIN-cursus “Geautomatiseerd opsporen van informatie”. In 2018 wordt dus al de 80ste aflevering verwacht.
Als afgeleide van deze cursus worden ook regelmatig één- of meerdaagse in-house cursussen op maat verzorgd voor diverse organisaties.
Daarnaast organiseert VOGIN Academie eendaagse workshops over thema’s die op dat moment in de belangstelling staan.

Naast deze cursusactiviteiten is een gezamenlijk initiatief ontstaan tussen vakblad Informatieprofessional en stichting VOGIN: de VOGIN-IP-lezing. Een jaarlijks congres dat honderden bezoekers bij elkaar brengt.

Een congrescommissie uit beide organisaties stelt een uitdagend programma samen met sprekers uit binnen- en buitenland, die de nieuwste informatie en inzichten rond het thema “zoeken en vinden” presenteren. De dag biedt een gevarieerd aanbod aan lezingen en keuze uit tal van workshops door topdocenten van VOGIN en GO-opleidingen. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met KNVI en GO-opleidingen.

De laatste gegevens over de eerstkomende VOGIN-IP-lezing vind je in de #voginip weblog, evenals informatie over sprekers, lezingen en workshops:  https://vogin-ip-lezing.net/
Sfeerimpressies, programma en presentaties van voorgaande jaren zijn hier ook nog te bekijken.

De stichting VOGIN is  opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Dit bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.