Nieuws

nationale AI cursus
,

Hij is er! De Nationale AI cursus

Achter de schermen werd er al maanden aan gewerkt. 21 December is hij van start gegaan: de Nationale AI cursus, mede ondersteund door VOGIN/GO Fonds!
VOGIN Fonds
,

Roept u maar!

Het VOGIN Fonds steunt (i.s.m. GO Fonds) kansrijke innovatieve initiatieven. Die initiatieven versterken we met geld. Stuur je aanvraag in voor 1 februari 2019! Dit jaar is het thema (cultureel) erfgoed.
vogin ip lezing
, ,

VOGIN IP Lezing: early bird korting!

Ook in 2019 komt hij weer: donderdag 21 maart organiseren VOGIN en vakblad IP gezamenlijk de VOGIN-IP lezingendag. Dat is al de zevende keer!
VOGIN Jim Stolze
, ,

Big Data is op zichzelf helemaal niets

De lezing van Jim Stolze op het KNVI congres 13 december belooft een visueel feest te worden, dat onze perceptie over algoritmen en data stevig aan de tand zal voelen.
VOGIN cursus
, ,

De najaarscursus: vernieuwd!

Recent als informatiespecialist aan de slag gegaan? Of kunt u wel een update gebruiken op het gebied van zoeken en evalueren van informatie? Overweeg dan deelname aan de halfjaarlijkse VOGIN-cursus. Beproefd, hands on en met individuele aandacht en cases.
LexisNexis VOGIN factchecking
, ,

Seminar Factchecking anno 2018

Het belang van goed onderzoek en research neemt in dit informatietijdperk alleen maar toe. Hoe belangrijk het is om goed onderzoek te doen en de juiste inzichten en kennis te vergaren, wordt dagelijks aangetoond in deze tijden van nepnieuws.
,

Achter de Algoritmen

Met Achter de Algoritmen willen we mensen meenemen in de wereld “achter” big data en kunstmatige intelligentie. Dat begint natuurlijk met de vraag wat een algoritme eigenlijk is of wat ze überhaupt kunnen.
, ,

Workshop ‘Tekst- en datamining’ op 31 oktober – vol

Very early bird korting! Op 31 oktober 2018 zal Hugo Benne (informatieprofessional en docent HBO-ICT) een workshop verzorgen voor VOGIN over tekst- en datamining.
VOGIN Fonds
,

Het nieuwe VOGIN Fonds is geland. En hoe!

Eind oktober 2017 lanceerden we het VOGIN Fonds - mede mogelijk gemaakt door GO Fonds. We traden voor het eerst naar buiten en zetten onze eerste call uit. Dat hebben we geweten!